Boodschappen: verschil tussen versies

Uit woorden.wiki.kennisnet.nl
Ga naar:navigatie, zoeken
(Diversen)
(Diversen)
 
Regel 1: Regel 1:
====Diversen====
+
====Ik en Ko====
  
  
Regel 9: Regel 9:
  
 
[[Categorie:Vierwindstreken]]
 
[[Categorie:Vierwindstreken]]
[[Categorie:TLkleuters]]
+
[[Categorie:Ik en Ko]]
 +
[[Categorie:Eet smakelijk 1/2!]]
 +
 
  
  

Huidige versie van 4 nov 2013 om 16:43

Ik en Ko

boodschappen doen 1 2


boodschappen doen 1 2
boodschappen doen, het boodschappenlijstje, de supermarkt, de caissière, afrekenen

Deze woorden zijn op de volgende manier aangeboden: tijdens een kringgesprek werd aan de kinderen verteld dat de juf vergeten is de traktatie ter ere van haar verjaardag mee te brengen. Hoe moet dit nu? Al gauw wordt gezegd dat het alsnog gekocht moet gaan worden. Tijdens dit gesprek worden alle woorden min. 3 x genoemd, met hun betekenis. De kinderen maken allemaal een boodschappenlijstje en daarna gaan de kinderen ook daadwerkelijk naar de supermarkt. Ook hier worden natuurlijk de woorden veelvuldig gebruikt door de leerkrachten, en soms ook al door de kinderen. Er worden zelfs nieuwe woorden aan toegevoegd: het wisselgeld, gepast betalen. Later die week wordt er in de klas een supermarkt ingericht.

Het zou fijn zijn als de leerkracht van de basisschool deze woorden ook regelmatig terug laat komen in de klas. Ouders kunnen heel eenvoudig met hun kinderen de woorden gebruiken, wanneer ze samen boodschappen gaan doen.

Op deze manier worden de woorden op 3 verschillende plaatsen, in verschillende contexten gebruikt. Dan kunnen we met recht zeggen dat we Met Woorden In de Weer zijn!!!