Categorie:Pictogram: verschil tussen versies

Uit woorden.wiki.kennisnet.nl
Ga naar:navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
Alle pictogrammen in WoordWiki
+
==Alle pictogrammen in WoordWiki==
 
+
"Een plaatje zegt meer dan duizend woorden". <BR>
"Een plaatje zegt meer dan duizend woorden". Misschien heeft Jan Amos Comenius (1592-1670) dat ook gedacht toen hij zijn [http://picasaweb.google.com/oude.kinderboeken/ComeniusOrbisPictus ‘Orbis sensualium pictus’ (de wereld in beeld)] in 1658 schreef.   
+
Misschien heeft Jan Amos Comenius (1592-1670) dat ook gedacht toen hij zijn [http://picasaweb.google.com/oude.kinderboeken/ComeniusOrbisPictus ‘Orbis sensualium pictus’ (de wereld in beeld)] in 1658 schreef.  <BR>
Ook de vroegere ABC boeken, de schoolplaten en het leesplankje hielpen mee aan de ''inprenting'' van de letters (grafemen zijn ook afbeeldingen) en woorden.
+
Ook de vroegere ABC boeken, de schoolplaten en het leesplankje hielpen mee aan de ''inprenting'' van de letters (grafemen zijn ook afbeeldingen) en woorden.<BR>
Vaak lijkt het erop dat de aandacht voor linguïstische (taal), ruimtelijke en mathematische (rekenen) intelligentie in het huidige onderwijs overheerst. Maar met de komst van de multimedia lijkt het alsmaar duidelijker te worden dat kinderen betere resultaten behalen als meerdere ''talenten'' of zo je wil ''intelligentiegebieden'' worden aangesproken. Een bewijs voor de multi intelligentie (MI) is er (nog) niet, maar zaken als ''inbeelding'', ''verbeelding'', ''beeldvorming'', ''uitbeelden'', ''beeldspraak'' en dergelijke komen beter tot hun recht als we beide hersenhelften bij de leerlingen laten samenwerken door beeld en taal (en eventueel bewegings-, muziekale en ruimtelijke ervaring) samen aan te bieden.
+
Vaak lijkt het erop dat de aandacht voor linguïstische (taal), ruimtelijke en mathematische (rekenen) intelligentie in het huidige onderwijs overheerst. Maar met de komst van de multimedia lijkt het alsmaar duidelijker te worden dat kinderen betere resultaten behalen als meerdere ''talenten'' of zo je wil ''intelligentiegebieden'' worden aangesproken.  
 +
<BR>
 +
Een bewijs voor de multi intelligentie (MI) is er (nog) niet, maar zaken als ''inbeelding'', ''verbeelding'', ''beeldvorming'', ''uitbeelden'', ''beeldspraak'' en dergelijke komen beter tot hun recht als we beide hersenhelften bij de leerlingen laten samenwerken door beeld en taal (en eventueel bewegings-, muziekale en ruimtelijke ervaring) samen aan te bieden.
 
Vandaar de toevoeging van de Pictogrammen en verwijzingen naar andere afbeeldingen.
 
Vandaar de toevoeging van de Pictogrammen en verwijzingen naar andere afbeeldingen.

Versie van 29 jan 2011 om 09:13

Alle pictogrammen in WoordWiki

"Een plaatje zegt meer dan duizend woorden".
Misschien heeft Jan Amos Comenius (1592-1670) dat ook gedacht toen hij zijn ‘Orbis sensualium pictus’ (de wereld in beeld) in 1658 schreef.
Ook de vroegere ABC boeken, de schoolplaten en het leesplankje hielpen mee aan de inprenting van de letters (grafemen zijn ook afbeeldingen) en woorden.
Vaak lijkt het erop dat de aandacht voor linguïstische (taal), ruimtelijke en mathematische (rekenen) intelligentie in het huidige onderwijs overheerst. Maar met de komst van de multimedia lijkt het alsmaar duidelijker te worden dat kinderen betere resultaten behalen als meerdere talenten of zo je wil intelligentiegebieden worden aangesproken.
Een bewijs voor de multi intelligentie (MI) is er (nog) niet, maar zaken als inbeelding, verbeelding, beeldvorming, uitbeelden, beeldspraak en dergelijke komen beter tot hun recht als we beide hersenhelften bij de leerlingen laten samenwerken door beeld en taal (en eventueel bewegings-, muziekale en ruimtelijke ervaring) samen aan te bieden. Vandaar de toevoeging van de Pictogrammen en verwijzingen naar andere afbeeldingen.

Pagina’s in categorie "Pictogram"

Deze categorie bevat de volgende pagina.

Media in categorie "Pictogram"

Deze categorie bevat de volgende 200 bestanden, van in totaal 218.

(vorige pagina) (volgende pagina)(vorige pagina) (volgende pagina)