Feest

Uit woorden.wiki.kennisnet.nl
Versie door Jan (overleg | bijdragen) op 5 jan 2011 om 23:33 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het feest * Doelwoorden Semantiseren: de drie uitjes (betekenisaspecten en kenmerken) Feest Uitleggen en uitbreiden: Als je jarig bent dan vier je feest. Mensen kom...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

Het feest

  • Doelwoorden Semantiseren: de drie uitjes (betekenisaspecten en kenmerken)


Feest Uitleggen en uitbreiden: Als je jarig bent dan vier je feest. Mensen komen dan op bezoek en zijn vrolijk. Ze zeggen: “gefeliciteerd met je verjaardag” en je krijgt pakjes. Het is feest. De kamer is versierd met slingers, vlaggetjes en ballonnen. Als het feest is zingen mensen ook liedjes en er zijn allemaal lekkere dingen om te eten, zoals taart. Er zijn verschillende soorten feesten: op je verjaardag vier je feest, als Sinterklaas komt vier je feest, als het kerstmis is vier je feest en als de school 50 jaar bestaat vier je ook feest.


Uitbeelden: Slingers, vlaggetjes, ballonnen, e.d. meenemen Vieren Uitleggen en uitbreiden: Als je jarig bent dan vier je je verjaardag. Je viert dat je een jaartje ouder bent geworden. Je geeft dan een verjaardagsfeestje en nodigt mensen uit. Mensen komen dan op bezoek en zijn vrolijk. De kamer is versierd met slingers, vlaggetjes en ballonnen en je krijgt cadeautjes. Ook kan je lekkere dingen eten als je je verjaardag viert, bijvoorbeeld taart.


Uitbeelden: Slingers, vlaggetjes, ballonnen, e.d. meenemen Bijzonder Uitleggen en uitbreiden: Iets is bijzonder als het speciaal is. Als het anders is dan gewoon normaal. Een bijzondere dag is een dag waarop iets bijzonders gebeurt, iets speciaals. Je verjaardag is bijvoorbeeld een bijzondere dag, of de dag waarop Sinterklaas komt, of de dag dat een broertje of zusje wordt geboren.


Gefeliciteerd Uitleggen en uitbreiden: Als je jarig bent feliciteren mensen je. Ze zeggen dan: “Gefeliciteerd met je verjaardag”, of: “Gefeliciteerd, je bent weer een jaartje ouder geworden. Ze geven je dan een hand of drie zoenen. En je krijgt cadeautjes. Uitbeelden: Voordoen bij een leerling


  • Consolideeroefeningen (inoefenen van de nieuwe woorden):
  • Woordkaarten ophangen aan de woordmuur: Wie kan … ophangen aan de woordmuur? Wie kan…
  • Woorden uit cluster 1 raden: Een kind kiest een woord uit van de woordmuur, de andere kinderen stellen vragen om erachter te komen welk woord het is
  • Kimspel: Een woordkaart weghalen, kinderen moeten raden wat er ontbreekt. Ze mogen het woord ook omschrijven