Handleiding-wiki

Uit woorden.wiki.kennisnet.nl
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 22 dec 2010 om 13:00
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken


Inleidend
Wat betekent wiki?
Wikiquette
Aanmelden
Wat zie ik op een wiki-pagina
Pagina's bewerken
Bewerken
Links
Schuin/vetgedrukt
Tussenkopjes
Lijsten
Uploaden
Afbeeldingen
Tabellen
Categorieën
Naamruimtes
Extra info
Zoeken
Wikimedia Commons
Woordenlijst

Gebruikers zorgen gezamenlijk voor de inhoud van deze wiki. Wilt u ook een bijdrage leveren? Hoe meer mensen bereid zijn om via deze wiki hun kennis te delen, des te waardevoller wordt de inhoud hiervan.
Daarnaast zal het ons als leerkrachten veel tijd schelen om niet allemaal hetzelfde wiel uit te vinden. Laten we er met elkaar een efficiënte wiki van maken.

Ondertekenen

De redactie van deze wiki stelt het op prijs als gebruikers hun bijdrage ondertekenen met hun 'wiki-handtekening'. U kunt uw bijdrage ondertekenen door het intypen van vier tildes: ~~~~.

Pagina wijzigen

U kunt bestaande teksten wijzigen of zelf nieuwe pagina's toevoegen. Om een bestaande pagina te wijzigen klikt u op de 'bewerken'-tab bovenaan elke pagina. U krijgt dan in een kader de tekst te zien zoals die is ingevoerd. U kunt deze tekst wijzigen. Wilt u tussendoor bekijken hoe de pagina er dan uitziet, klik dan op de knop 'Bewerking ter controle bekijken'. Is de pagina naar wens, klik dan op de knop 'Pagina opslaan'.

Pagina toevoegen

Wilt u een nieuwe pagina toevoegen? Ook dat kan. Ga daarvoor naar de pagina nieuwe pagina maken. Graag alle Titels in het enkelvoud houden.

Tekstopmaak

MediaWiki, de software waarmee deze wiki is gemaakt, kent eigen opmaakcodes. Hoe u links moet maken, teksten vet of schuin kunt maken of onderstrepen, tabellen aanmaakt en afbeeldingen opneemt in uw tekst, staat beschreven in de handleiding rechts op deze pagina.

Contact

Mocht u hulp nodig hebben bij het gebruik van deze wiki of vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u een mailtje sturen naar wikiwoorden@gmail.com

Wilt u contact opnemen met één van de gebruikers van deze wiki, dan kunt u naar diens gebruikerspagina gaan. Een overzicht van iedereen die zich heeft aangemeld bij deze wiki, vindt u op de speciale pagina: Lijst van gebruikers.