Woordenschatmiddagnov2013

Uit woorden.wiki.kennisnet.nl
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 24 okt 2013 om 18:54 (Nieuwe pagina aangemaakt met '==Woordenschatmiddag== Expertis Onderwijsadviseurs en Woordwiki organiseren een informatieve middag over woordenschatonderwijs. U maakt kennis met de gratis website...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

Woordenschatmiddag

Expertis Onderwijsadviseurs en Woordwiki organiseren een informatieve middag over woordenschatonderwijs. U maakt kennis met de gratis website waarop leerkrachten hun woordclusters kunnen bewaren en delen met collega’s in heel Nederland.

Daarnaast krijgt u een korte theoretische basis aangereikt over de kenmerken van effectief woordenschatonderwijs. Tot slot delen de teamleden van basisschool De Vier Windstreken uit Amsterdam hun woordclusters met u en vertellen hoe zij succesvol woordenschatonderwijs realiseren op hun school.

Wat zegt de theorie

Werken aan woordenschat is werken aan een goede communicatie en aan schoolsucces (Vernooy, 2011). Kinderen die veel woorden tot hun beschikking hebben, komen eerder tot lezen en verwerven sneller nieuwe kennis. Ook kunnen zij zich beter uitdrukken en zich hierdoor eenvoudiger begeven in het sociale verkeer. Woordenschat beïnvloedt dus zowel de cognitieve als sociale ontwikkeling van kinderen op een positieve manier. Gerichte aandacht voor woordenschatonderwijs op school is daarom van groot belang.

Doelen

Aan het eind van de middag heeft u inspiratie opgedaan om het woordenschatonderwijs op uw eigen school een impuls te kunnen geven. U heeft enkele praktische tips ontvangen en kennisgemaakt met de theorie met betrekking tot effectief woordenschatonderwijs.

Programma

Welkomstwoord door Marcel Schmeier Uitleg over woordwiki.nl door Ronald de Moor van www.woordwiki.nl Een korte kennismaking met boeiend, effectief en opbrengstgericht woordenschatonderwijs door Marcel Schmeier Demonstratie van het portaal op woordwiki.nl. Woordclusters verzamelen, ordenen en delen door Basisschool De Vier Windstreken. Datum en tijd

Woensdag 20 november 2013, 14.30 – 17.00 uur Frans op den Bult, Deurningen

Voor wie?

Leerkrachten groep 1 t/m 8 Taalcoördinatoren Intern begeleiders Kosten

€ 99,- per deelnemer