Categorie:Vierwindstreken/Ontstaan

Uit woorden.wiki.kennisnet.nl
Ga naar:navigatie, zoeken

Nadat we in 2009 met het hele team van basisschool De Vier Windstreken de cursus Met Woorden in de Weer (MWidW) hadden gevolgd, zijn we enthousiast met de nieuwe werkwijze aan de slag gegaan. Drie leerkrachten volgden de cursus voor coördinator, zodat de kennis niet zou wegebben en we zorg konden dragen voor de borging van Met Woorden in de Weer.

Al gauw besloten we de gemaakte clusters te bewaren, niet alleen voor het volgende schooljaar maar ook voor collega's die de woorden wellicht ook aan wilden bieden. Alle clusters werden opgeslagen in Word waarbij de coördinatoren een zoeksysteem ontwierpen zodat collega's konden zien welke clusters er al bestonden. Ook ontwierpen zij een standaardformulier voor de verschillende clusters - een parachute, een spin etc. - om het de leerkrachten makkelijker te maken. Uiteraard was en is het wel de bedoeling goed naar de behoefte van je eigen klas te kijken en daar de clusters op aan te passen of opnieuw te maken.

Het Word-systeem raakte vol en was bovendien erg kwetsbaar, dus we zochten naar een andere oplossing voor de honderden clusters die er ondertussen gemaakt waren. Onze ICT'er zocht contact met de beheerder van Woordwiki, Ronald de Moor. Hij werd enthousiast toen hij zag wat wij allemaal al gemaakt hadden, dus we besloten mee te werken aan de Woordwiki. Wij kregen een eigen portaal binnen deze Woordwiki, zodat we onze clusters op onze eigen manier konden categoriseren en opslaan.


Terug naar het Portaal:Vierwindstreken

Deze categorie bevat geen pagina’s of media.