Handleiding-wiki/Naamruimtes

Uit woorden.wiki.kennisnet.nl
Ga naar: navigatie, zoeken


Inleidend
Wat betekent wiki?
Wikiquette
Aanmelden
Wat zie ik op een wiki-pagina
Pagina's bewerken
Bewerken
Links
Schuin/vetgedrukt
Tussenkopjes
Lijsten
Uploaden
Afbeeldingen
Tabellen
Categorieën
Naamruimtes
Extra info
Zoeken
Wikimedia Commons
Woordenlijst

Voordat je een artikel gaat aanmaken, is het belangrijk om te bedenken in welke naamruimte het thuishoort. Naamruimtes zijn eigenlijk onderverdelingen van de database waarin alle pagina's staan opgeslagen.

De naamruimtes

Artikelnaamruimte
Hier staan alle pagina's die niet in een andere naamruimte staan. Dit zijn de artikelen die het eigenlijke doel van de wiki vormen.
Gebruiker
In de gebruikersnaamruimte hebben alle gebruikers een pagina waar ze informatie over zichzelf neer kunnen zetten. Het is eigenlijk je visitekaartje, en je kunt er zo veel en zo weinig inzetten als je wilt. Op het de overlegpagina bij de gebruikerspagina kunnen andere mensen berichten voor je achterlaten. Je krijgt vanzelf een melding op je scherm wanneer iemand iets heeft geschreven op je overlegpagina.

Het is erg onbeleefd om te schrijven op de gebruikerspagina van iemand anders. Als je iets te vertellen hebt aan iemand anders, moet je dat dus echt even op zijn overlegpagina zetten.

Categorie
Zie Categorieën voor uitleg over categorieën.

Op een speciale pagina: Special:Allpages, staan alle artikelen die op deze wiki staan. Je kunt in het dropdownmenuutje zien welke naamruimtes er allemaal zijn.