Woordenschatwijzer: verschil tussen versies

Uit woorden.wiki.kennisnet.nl
Ga naar:navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Woordenschatwijzer (groepen 3 t/m 8) Benodigdheden - Woordenschatwijzer ( uitbeelden, verboden woord, omschrijving, viervragenspel, tekenen, liplezen/neurien) - woord...')
(geen verschil)

Versie van 27 dec 2010 om 14:48

Woordenschatwijzer (groepen 3 t/m 8)

Benodigdheden - Woordenschatwijzer ( uitbeelden, verboden woord, omschrijving, viervragenspel, tekenen, liplezen/neurien) - woorden zichtbaar in de klas, of in een woordenschatboekje

Voorwaarden - De woorden op het bord moeten al zijn uitgelegd aan de leerlingen. - De woorden zijn zichtbaar in de klas aanwezig


Uitleg spel De leerkracht/leerling draait aan de woordenschatwijzer. De wijzer wijst één van de zes onderdelen aan. De leerlingen werken met hun schoudermaatje. Een leerling kiest een woord uit de woordenlijst. Het woord moet duidelijk worden gemaakt aan hun schoudermaatje op de manier die de woordenschatwijzer aanwijst.

Uitleg opdrachten Uitbeelden De leerlingen beelden het woord met hun lichaamstaal uit. Verbodenwoord De leerlingen vertellen over het woord. Ze mogen het woord zelf niet noemen en verwante woorden ook niet. Omschrijving De leerlingen geven een omschrijving van het woord. Viervragenspel Het schoudermaatje moet er in viervragen achter zien te komen welk woord de leerling in gedachten heeft. Tekenen De leerling tekent het woord voor het schoudermaatje. Deze probeert het woord te raden Liplezen/neurien De leerling mag zelf weten welke vorm hij kiest. Hij neuriet het woord of zegt het woord zonder geluid. Het schoudermaatje moet dan liplezen.

Varianten - klassikaal - binnen/buiten kring - Tweepraat